A Kaatsu Japán csúcstechnológia az erő-, izomtömeg-növelés és rehabilitáció szolgálatában. A hordozható eszköz a végtagok vérellátásának szabályozásával machinál. A vérkeringés lassítása által a könnyű terhelés is komoly pumpáltságot okoz. A magasabb tejsavszint és az okozott oxigénhiány radikálisan növeli, megsokszorozza a növekedési hormonok termelődését.

Ám ez nem minden. Az ízületek maximális kímélése mellett a maximális „nyers” erőért felelős izomrostok igénybevétele által a Kaatsu az erőedzést is jelentősen támogatja. Ideális sérülésből való felépülésnél, de idős sportolóknál is. Hihetetlenül hangzik, de a tudomány igazolja: minimális terheléssel minőségi izomtömeget hozhatunk létre, ugyanakkor komoly erőnövekedést és testzsír-veszteséget tapasztalunk.

A Kaatsu-edzések nagyon rövidek, nem megterhelőek, az edzésalkalmak után pedig kivételesen gyors a regeneráció. A Kaatsu biztonságos és hatékony. Nem véletlenül használják a hadászatban, a sport rehabilitációban és az élsport világában egyaránt.