Advanced Buteyko Institute

=

típus:

rehabilitációs módszer

=

eszközigény:

nem igényel eszközt

=

fejlesztés típusa:

licensz program

=

elsajátítása edzői tapasztalatot igényel:

nem

=

módszer jellege:

inkább elméleti

Életünk egyik leginkább alapvető eleme, mely születésünk pillanatától utolsó leheletünkig elemi szükséglet: a légzés. Fundamentális a teljesítmény és a regeneráció szempontjából, mégis gyakran elsiklunk fontossága felett. Annyira egyértelmű, hogy észre se vesszük.

A Buteyko-féle légzéstechnika rendkívül egyszerű, könnyen elsajátítható és beilleszthető napi rutinunkba. Mindenkinek hasznos, akinek baj van a légzésével vagy a teljesítményfokozás szolgálatába kívánja állítani a légzésterápiát, e fontos terepen is tudatossá kíván válni választott sportjában.

Megoldást jelenthet az orrdugulással, asztmával, allergiás rohamokkal küzdő betegek számára. Sikerrel alkalmazták szorongásos és pánikbetegségek leküzdésében, de a zavaró horkolás megszüntetésében is. A módszer megtanítja, tudatosítja és bevési a helyes légzéstechnikát, segíthet a stresszoldásban, csillapítja nyugtalanságunkat. A Buteyko-módszer alkalmazásának jutalma a megfelelő légzésminőség, mely életünk végéig elkísér bennünket.

Amikor Buteyko professzor felfedezte, hogy a Bohr-effektus megmagyarázza, miért okoz a túllégzés alacsony oxigénszintet a pácienseknél, még orvostanhallgató volt az egyetemen. Ahogy egyre előrébb jutott orvosi karrierjében, végül egy nagy közkórház légzőszervi betegségekkel foglalkozó részlegének vezetője lett, így már létre tudott hozni egy kutató laboratóriumot, ahol drága és fejlett felszerelésekkel tudta vizsgálni a légzéssel kapcsolatos elméletét. Ekkorra már sokat javított a saját légzésén, és visszafordította a saját súlyos betegségét (a hipertenzió egy veszélyes fajtáját). Buteyko professzor évtizedeken át dolgozott ma már Buteyko- módszer néven híres eljárásán, ami asztmások és más légzőszervi betegségben szenvedő páciensek százezreinek jelentett szó szerint megkönnyebbülés. Az Advanced Buteyko Institute az eredeti Buteyko vonalat követi, és az egészségmegőrzés mellett a teljesítmény növekedésére koncentrál.