Alkalmazott anatómia

=

típus:

rehabilitációs módszer

=

eszközigény:

nem igényel eszközt

=

fejlesztés típusa:

hazai fejlesztés

=

elsajátítása edzői tapasztalatot igényel:

igen

=

módszer jellege:

inkább gyakorlati

A tankönyvekből a valóságba

Gyakori, hogy a szakemberek a legjobb képzéseket elvégezve sem képesek a tanult módszereket magas színvonalon alkalmazni. Az elméleti, tankönyvi tudást túlságosan nehéz átültetni a gyakorlatba, ahol a tiszta és érthető példák helyett egy bonyolultabb, térbeli, mozgó, élő ember testét és mozgását kell figyelni.

Ennek következményeként nem csak az edzések és a prehab-rehab gyakorlatok sikeressége csökken, hanem az elvégzett képzések is feleslegesnek, kidobott pénznek tűnhetnek.

Az Alkalmazott Anatómia lényege, hogy a tankönyvek kétdimenziós képi világához képest a valóságban, mozgás közben is átlásd a vizsgált személy anatómiáját, mozgását.

A korábbi elméleti tudás így megelevenedik, élővé, gyakorlatiassá válik, ami könnyebben alkalmazható a mindennapi munka során. A továbbképzések érthetőbbé, követhetőbbé válnak, hiszen megvan az a közös nyelv, ami szükséges ahhoz, hogy sikeresen kommunikálj más edzőkkel, gyógytornászokkal és más egészségügyi szakemberekkel.

Lásd és tapintsd ki!

A módszer lényegét képező térbeli látás, valamint a tapintási készségek fejlesztésével a vizsgált anatómiai struktúrák precízen beazonosíthatóvá és megnevezhetővé válnak. Ennek köszönhetően megértheted, hogy az adott sportolónak, tanítványnak a mozgása miért olyan, amilyen.

A térbeliség és a mozgás összefüggéseinek elsajátítása pedig egy olyan, minden nap használható tudást ad, ami megalapozza például a helyes, egyénre szabott ezdésterv összeállítását, vagy a prehab és rehab gyakorlatok kiválasztását.

Az Alkalmazott Anatómia ezáltal magabiztosabbá, eredményesebbé teszi bármely mozgással foglalkozó szakember munkáját, és megtöbbszörözi a továbbképzések hatékonyságát.

ELÉRHETŐ KÉPZÉSTÍPUSOK