BodyMapping

=

típus:

állapotfelmérő módszer

=

eszközigény:

nem igényel eszközt

=

fejlesztés típusa:

hazai fejlesztés

=

elsajátítása edzői tapasztalatot igényel:

nem

=

módszer jellege:

inkább elméleti

Definíció

A BodyMapping egy olyan, különböző technikák és rendszerek tudásanyagára épülő állapotfelmérő módszer, melynek segítségével eljuthatunk az adott probléma, tünet kialakulásának valódi okáig.

Bemutatás

Bármelyik sportolóval előfordulhat, hogy megfelelő edzéstervezés mellett is látszólag áttörhetetlen gátakkal, mozgásbeli hiányosságokkal, vagy visszatérő fájdalmakkal, sérülésekkel találja szembe magát.

A széles körben alkalmazott korrekciós gyakorlatok és a sérülések “pihentetése” sokszor nem elegendő, a sportoló képtelen visszatérni az eredeti szintjére.

A tünetek mögötti összefüggések felismerésével a problémák gyökeréig juthatunk, és így akár a megoldhatatlannak tűnő eseteket is eredményesen lehet kezelni – ebben segít a BodyMapping.

A BodyMapping rendszerező szemlélete, azaz a testről és a mozgásról megszerzett információk közötti összefüggések ismerete megtöbbszörözi nem csak a terapeuták, de az edzők hatékonyságát is.

A BodyMapping holisztikus megközelítést alkalmaz, az embert teljes egészében veszi szemügyre. A megfoghatatlan “holisztikusságot” a kötőszöveti rendszer (fascia – fasciális mátrix) megismerése teszi megfoghatóvá.

A módszer különböző technikákból, látásmódokból áll. Ezeket úgy kezeljük, mint “szemüvegeket”, egy szemüveg egy szemlélet. Ha edzéseiden képes vagy a BodyMapping szemüvegein keresztül nézni sportolóid mozgását, rengeteg újdonságot vehetsz észre, melyek segítenek majd egy jobb, egyéni edzésterv összerakásában, vagy épp egy elakadásból, sérülésből való sikeres továbblépésben.

Használata

A BodyMapping nem egy új terápia. Új szemléleteket, rendszereket ismerhetsz meg, melyek segítségével tisztább és átláthatóbb képet kaphatsz a hozzád fordulók problémájáról, így a sikerhez vezető utat könnyebb lesz megtalálnod.

A szemléletek gyakorlati alkalmazására helyezzük a hangsúlyt. Az eddigi szakmai tanulmányaid adják az alapot, a megszerzett tudásod és diagnosztikai eszköztárad újabb lehetőségeket kap ebben az új dimenzióban.

“Nincs recept”. Ez a BodyMapping szemlélet alapvetése. Miután több “szemüvegen” keresztül vizsgáljuk meg az adott problémát, nem mondhatjuk azt, hogy “adott probléma csak ettől, vagy csak attól van”. Holisztikusan gondolkodunk, az egész testet vesszük szemügyre, az összefüggéseket keressük meg.

Versenypályafutásom alatt műtötték a dobó vállam, sérült a derekam, gerincoszlopom. Pár izomhúzódáson is túl vagyok, rengeteg orvost, gyógytornászt ismerhettem meg és sajnos soha nem sikerült a 100%-os gyógyulás. Mindig maradt valami visszatérő fájdalom. Aztán egy kedves barátom ajánlására megismertem Ferit. (Most már tudom hogy hamarabb kellett volna!)

Első találkozásunk alatt és főleg utána ledöbbentem, hogy igenis van csoda! Feri rám nézett elölről, oldalról, hátulról, én nem mondtam semmit és kész is volt a diagnózis. Utána közösen megbeszéltük mit, mikor, hányszor és hogyan csináljak. Az első nap után érezhető volt a változás! Azóta én már nem járok gyúróhoz, nekem a henger lett a mindenem! Van egy otthon és a kocsiban is, mert ugye bármikor kellhet egy jó barát!

Hosszú idő után, megint mint a kezdetekkor, képes vagyok megcsinálni az új technikai elemeket, újból hallgat rám a testem!

Kislányom születése után egy utolsó felkészülést vállaltam el, de csak azért, mert most igazán profi szakemberrel az oldalamon, nagyon kíváncsian várom, hogy mit sikerül kihoznom (és a Ferinek kihoznia) belőlem!

Mindenkinek szeretném ajánlani Ferit módszerét, mert ez A megoldás minden bajra! Megkeresi a gond forrását, megmutatja a teljes gyógyulás felé vezető utat, és ha végigmész rajta, ami csak a TE döntésed, akkor egy boldog, egészséges, mosolygós ember leszel!

Szabó Nikolett

Háromszoros olimpikon, magyar csúcstartó gerelyhajító, egy kislány édesanyja