Clubbell

=

típus:

funkcionális edzés

=

eszközigény:

igényel eszköz használatot

=

fejlesztés típusa:

licensz program

=

elsajátítása edzői tapasztalatot igényel:

nem

=

módszer jellege:

inkább gyakorlati

Definíció

A Clubbell súlyzós edzés vasbunkóval.

Bemutatás

A Clubbell súlyzós edzés vasbunkóval. A vele végzett emelések és lendítések koncentrációt igényelnek és sok gyakorlást. Használata háromdimenziós erőt épít, hiszen a testet valamennyi mozgássíkban munkára fogja. Kiváló a vállöv, a csukló és könyök megerősítésében, rehabilitációjában, megelőzheti e területek sérüléseit. Erős ízületeket, stabilitást és mobilitást, tartásjavítást remélhetünk tőle. A Clubbellel való gyakorlás nagyon élvezetes, haladóbb szinten az összefűzött komplex gyakorlatokban megtapasztalható a flow-élmény. Remekül fejleszti a koordinációt, a testtudatot és a ritmusérzéket, a kihívást jelentő összetett gyakorlatsorok pedig gyorssegélyt jelentenek azok számára, akik súlytöbblettől szeretnének megszabadulni.

Egyik különlegessége a fogáserő semmi máshoz nem fogható fejlődése. A különféle mozdulatokban a fogáserő-fejlesztés széles skáláját megtalálhatjuk egyetlen eszközzel. Szorításunk hamar satukemény lesz. Az edzések változatossága kimeríthetetlen. Értelmes, jól felépített progresszió vezet a kezdő szinttől egy erős, kitartó és atlétikus fizikum felé.

Sokan a kettlebell irányából érkeznek a Clubbell-edzésre, ám ez nem követelmény, hiszen a Clubbell használatának elsajátítása jó belépő a testmozgás világába.

Aktív instruktorok
Kialakulás, történet

Ha egy eszköz hatékonyságát ősisége határozná meg, a Clubbell bizonyosan dobogós lenne. A bunkó, husáng a legősibb fegyver, az ősember a megmondhatója. Mindmáig velünk maradt. Indiában és az iráni régióban napjainkig használják a harcművészetben és katonai célokra. Angol gyarmatosítók révén kerül Európába. A dicső perzsa és indiai fabunkókra adott modern válasz, a Clubbell, elődeivel ellentétben vasból készül. Mérete súlytól függetlenül nagyjából megegyező, hogy segítse a terhelés növelését.