Ground Force Method

=

típus:

funkcionális edzés

=

eszközigény:

nem igényel eszközt

=

fejlesztés típusa:

hazai fejlesztés

=

elsajátítása edzői tapasztalatot igényel:

igen

=

módszer jellege:

inkább gyakorlati

Definíció

Ez az integrált mozgásrendszer az ősi, alapvető emberi mozgásmintához nyúl vissza, azokat rendezi a legújabb tudományos kutatás eredményeinek fényében egységes egésszé. Mint ilyen, a múlt és a jelen tökéletes találkozása, mely a jövő irányába mutat.

Bemutatás

A bemelegítésed rövid, hatékony, élvezetes, és játékos – nem lesz unalmas a foglalkozásod indítása.
Ugyanezek az előnyök meglesznek az edzés végén is – hiszen nyújtani, mobilizálni nem szeretnek a tanulók.

Jelentősen felgyorsíthatod a sérülésből visszatérő sportolóid fejlődését a GFM regressziós technikáinak köszönhetően. A Ground Force Method rendszerét edzők tervezték, edzőknek pont azért, hogy magabiztos és hatékony eszköz legyen a kezedben.

Az edzésünkkel javítani tudunk mozgásunk minőségén, tehát a folyamatot élvezetessé tesszük, akkor a tevékenységünket örömmel ismételjük meg. Beszélhetünk atlétákról, lelkes amatőr sportolókról, vagy éppen rehabilitációs munkavégzésről, mindenképpen javulni fog a mozgásminőségünk. Ez hatalmas ajándék a testnek,léleknek és az idegrendszernek.

Nem meglepő módon a rendszer elválaszthatatlan a Funkcionális Mozgásminta-Szűréstől (FMS), attól a mérési rendszertől, mely messzemenően támogatja a mozgáskorrekciót és a teljesítménynövelést.

A foglalkozásokon a saját testsúllyal végezhető progresszív edzés során megélhetjük a mozgástanulás örömét, megtapasztalhatjuk a fundamentális emberi mozgás minden mélységét. A mozgás egyes elemei a kurzusokon összetett gyakorlatsorokká vannak összefűzve, ezek gyakorlása közben pedig nem ritka az a flow-élmény, melyet Csíkszentmihályi Mihály professzor tett vizsgálat tárgyává kiváló könyvében.

A GFM óráin rendszeresen különféle játékokkal is találkozhatunk, hiszen a játékos tanulás kitűnő módszer a helyes mozgás elsajátítása folyamán. Gyermekeink fejlődésében is ezzel találkozhatunk, oly sokszor rácsodálkozva, milyen könnyedén, milyen szépen és természetesen mozognak. A GFM megközelítésében visszaszerezhetjük ezeket az elveszettnek hitt készségeket.

A fentiekből ne gondoljuk, hogy a Ground Force Method könnyű sétagalopp. Mélysége van. Alapos felvezetéssel, az alapvető mozgásminták javításán keresztül élvezetes, de nagyon kemény haladó technikákig ível. A komplex saját testsúlyos gyakorlatfüzérek a testedzés csúcsát jelentik. A bámulatos testtudattal végrehajtott gyakorlatsorokban elemi szépség van, a mozgás szépsége.

A GFM pontosságával és összetettségével hosszú távon építkezik. Legelőször mozogjunk megfelelően, csak utána erősebben vagy gyorsabban. Ne terheljük meg a helytelen mozgásmintát! Akár kiegészítésként, akár főcsapásként, nemtől, kortól és sportmúlttól függetlenül a Ground Force Method módszere bárkinek előnyös lesz.

Aktív instruktorok
Kialakulás, történet

A Ground Force Method-ot a szükség szülte, amikor sérült atlétákkal vagy átlagos tanítványokkal kellett dolgozni, akiknek már nem jelentett örömet a mozgás, mert ebben a fájdalom és a kényelmetlenség-érzet megakadályozta őket. Amikor a fájdalom jelen van, akkor a célok semmivé foszlanak, és elsősorban a mozgás élvezete és játékossága megy veszendőbe, válik elérhetetlenné.

Alaposan átgondolt, jól felépített rendszer. Kiválóan felkészült oktatókkal.

Békássy Csaba

Tudatos, figyelemmel kísért testfunkciók, kellemes és örömteli mozgás.

Kovács Lajos

Maximálisan megállja a helyét és könnyen beépíthető más sportágakba.

Töreki László