Kid’s Smart Gymnastics

=

típus:

funkcionális edzés

=

eszközigény:

nem igényel eszközt

=

fejlesztés típusa:

hazai fejlesztés

=

elsajátítása edzői tapasztalatot igényel:

igen

=

módszer jellege:

inkább gyakorlati

Definíció

Az emberi egyedfejlődés mozgásait és az idegrendszer érést követi végig a KSG. Felméréssel, edzéstervezéssel, tudatos fejlesztő gyakorlatokkal az életkori sajátosságoknak megfelelően. Teszi mindezt modern edzés és pedagógia módszerek ötvözésével. Önálló csoportként is kiválóan működik, új korosztályt hozva a terembe (3-7 évig) Jól integrálhatóan bármilyen sportban, minden korosztály számára, akár élsportolóknak.

Bemutatás

A Kid’s Smart Gymnastics egy alulról szerveződő igényből született. Az edzők kerestek meg minket számos megoldásra váró problémájukkal. Valamint szerettek volna egy olyan korcsoportokat is behozni a terembe, akiket eddig, szervezetten nem tudtak.

Egyre több a Sajátos Nevelési Igényű gyermek. Nehezen birkóznak meg az iskola magas elvárásokkal és követelményrendszerrel. Elakadnak a tanulásban. Viselkedési, írás, olvasás, számolás, mozgás problémák…

Sportolók, akik nem tudnak továbblépni a saját sportágunkban, akár felnőttként is, mert alapvető mozgásminták hiányoznak.

Egy átfogó megoldást kínáltunk számukra, amit nagy örömmel fogadtak.

A KSG kifejezetten az idegrendszeri érés folyamatát követi. Rendszert alkotva, lépcsőzetesen modellezi és használja a csecsemő és gyermekkor mozgásmintákat.
Ellensúly igyekszik lenni, a mai gyerekeknél, akik már nem nagyon mozognak, keveset futkároznak, nem másznak fára, ellenben sokat ülnek. A szükséges és életkori sajátosságoknak megfelelő mozgás hiányában az idegrendszer érése sem
lesz optimális, nem alakulnak ki az idegpályák rendesen így írás, olvasás, beszéd hiányosságok lehetnek.

Az elméleti előadásokat PPT prezentáció és egy részletesen összeállított kézikönyv segíti.

A gyakorlati feladatok jól felépített, tervezhető és célirányos segítséget tudnak nyújtani.

A két egy jó „szórakozásba” burkolt, komoly tanulással, igazán mély ismeretanyaggal.

Az elméleti és gyakorlati vizsgához hatékony segítséget adunk, biztosítva ezzel a sikerességet és ez is a tanulás része valamint a fejlődést hivatott segíteni az edzők, óvónők, pedagógusok számára.

Mindezt állandó kiegészítő képzésekkel, és 2. szinttel igyekszünk megerősíteni.

Aktív instruktorok
Kialakulása, története

Stefanovics József 10 évnyi Alapozó mozgásterapeuta gyakorlata, és napi szintű iskolai munkája, több száz SNI-is gyermekkel kiváló kiindulási alap volt. További olvasmányok és tanulmányok- CK- FMS, SFG Team Leader végzettségek és több mint 30 éves Karate gyakorlás és oktatás segítette mindezt.

Búzás Gábor 10 éves gyógypedagógia és 6 éves óvoda oktatói gyakorlatával egészítette mindezt ki, és 20 éves karate gyakorlással, oktatással.

A Kid’s Smart Gymnastics ezen kívül alapelveket merít és ötvöz a gyermek jóga, a Strongfirst és a DNS rendszerekből.

Minden olyan edzőnek, testnevőnek vagy olyan szakembernek aki mozgással foglalkozik, ezzel az “alap művel” kellene kezdeni. Ha megértjük a mozgás alapjait, akkor később tudunk rá építkezni. Ha van egy széles alap, akkor magasabb lesz a piramis csúcsa. Komolyabb eredményeket tudunk elérni akár a sportolókkal, akár a hétköznapi emberekkel is.

Gábor Balázs

Testnevő tanár, SFG oktató, Személyi edző